No to teraz nie będzie się w ogóle na Wyczerpy dojechać inaczej niż przez korytarz północny, bo od dzisiaj jest zamknięta połowa Warszawskiej na odcinku Rząsawska - DK1.
rafiki, nawet mi nie mów bo dzisiaj zamknęli całkiem Warszawska od III Krzyży do Zygmunta, Garibaldiego jest ślepa, Krótka ma pierszeństwo skręcając w Wilsona. Do tego mam pernamentny korek i nie mogę wyjechać na Wilsona. Złamka :evil:
Ostatnie 2-3 tygodnie i powrót do Warszawy znacznie się wydłużył. Coś poperdzielili w światłach już na kilkanaście kilometrów przed Cze-wa i już tam stoi się kilka zmian świateł. Potem standardowo przed skrętem na Jędrzejów i na wylocie na wysokości TESCO (już przed makdonaldami) przed odbudowywanym wiaduktem.
Efekt jest taki, że odcinek Katowice-Częstochowa zamiast standardowych 1h05m-1h10m pokonuje w 1h30m... :?
PS: kusi mnie jazda Pendolino na kupowanych z wyprzedzeniem biletach - może w końcu zacznę jeździć pociągiem?
SS, z czego się cieszyć? Że znowu pół miasta jest rozkopane? No faktycznie, powód do radości jak cholera :evil:
[ Dodano: Nie 19 Paź, 14 20:04 ] Agamek12, faktycznie od 2-3 tygodni korek potrafi zaczynać się jeszcze przed Wkręt-Met'em (Wanaty) a na CB wszyscy wyzywają :?
w pierwszym etapie zostanie zamknięta dla ruchu jezdnia północna a ruch będzie odbywał się jednokierunkowo jezdnią południową do al. Wolności.
Drugi etap przewiduje zamknięcie dla ruchu jezdni południowej a ruch będzie odbywał się również jednokierunkowo jezdnią północną do al. Wolności.
Chyba ich naprawdę pogięło...większy ruch jest od Wolności do Nowowiejskiego niż odwrotnie...czy tam ktokolwiek myśli? :roll:
no i się stało... rozkopali Wrzosową na nitce w kierunku Katowic....
ja wczoraj po. 18.00 posłuchałem GPS'a i na DK1 w kierunku K-ce skręciłem w ul. Równoległą (tę prze małym Orlenem/ Bliską) i potem prawie równolegle do DK1 jechałem bokami do Wrzosowej i przy Orlenie włączyłem się przed samą zwężką.
Panowie z Cz-wy, jak to wygląda, ta sytuacja ok. 14.00 - 15.00 w kierunku Katowic?
czy trzymać się w/w opisu czy jakoś inaczej kombinować?
Przy okazji - kolejarze rozkopali przejazd kolejowy w Aleksandrii na trasie Konopiska-Blachownia. Czy tu macie jakiś pomysł by ten odcinek ominąć?
Adam-Ski, w takich godzinach to bez sensu. Lepiej jechać prosto przez estakadę i później zjechać w prawo koło stacji BP a potem skręcić w lewo i dalej tak jak jechałeś. Nie ma sensu bez potrzeby ładować się w miasto.
Uprzejmie donoszę, że wiadukt nad DK1 już jest otwarty i w związku z tym nie ma świateł pod nim. Dlatego od Galerii Jurajskiej w kierunku Łodzi nie ma już żadnych spowalniaczy (prace trwają tylko na poboczach). W przeciwnym kierunku jedzie się bez zatwardzeń również.
Komentarz